bg-image

Krenimo kuhati!

01
  1. Roštilj meso stavimo u zdjelu.
  2. Popaprimo.
  3. Luk operemo i očistimo.
  4. Sitno ga nasjeckamo.
  5. Dodamo u zdjelu s mesom.
  6. Navučemo gumene rukavice.
  7. Mijesimo meso nekoliko minuta.
02
  1. Radnu površinu na dijelu gdje ćemo oblikovati pljeskavicu namočimo vodom.
  2. Formiramo kuglicu od zamijesenog mesa.
  3. Stavimo ju na namočen dio radne površine krenemo pljoštiti dlanom.
  4. Formiramo oblik pljeskavice željene debljine.
  5. Pouljimo pleh.
  6. Pomoću širokog noža “ogulimo” meso s radne površine i prebacimo na pleh. Ako smo dovoljno dobro nauljili, trebalo bi se dovoljno lako odvojiti od površine.
  7. Također, ako je roštilj meso dobro napravljeno, pljeskavica ne bi trebala puknuti.
  8. Okrenemo pljeskavicu na plehu kako bi i druga strana bila nauljena
03
  1. Ugrijemo tavu.
  2. Kada se ugrijala, malo ju pouljimo kako se meso ne bi lijepilo.
  3. Stavimo pljeskavicu.
  4. u zdjelicu nalijemo biljno ulje i stavimo papirnati ubrus. Po potrebi papirnati ubrus uzmemo prihvataljkom i pouljimo meso.
  5. Zapečemo s obje strane nekoliko minuta, ovisno o debljini pljeskavice.

Serviranje

01
  1. Luk operemo i očistimo.

  2. Nasjeckamo ga sitno.

  3. Pljeskavicu položimo na željeni tanjur.

  4. Ajvar položimo u manju posudicu pa pored ljeskavice.

  5. Kajmak položimo tanjur.

  6. Nasjeckani luk stavimo pored.

Dobar tek!

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.