bg-image

brie torta

5 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Pripremimo duboku zdjelu.
  2. Najprije dodamo sve suhe sastojke, odnosno mljevene orahe i suhe brusnice.
  3. Brusnice po potrebi možemo prethodno namočiti.
  4. Umiješamo mascarpone.
  5. Sve dobro promiješamo žlicom dok ne dobijemo jednoliku smjesu.
  6. Lagano posolimo, dovoljan je jedan prstohvat.
  7. Nadjev se može koristiti kao namaz za kruh, no u ovom slučaju koristimo ga za pripremu brie torte.
02
  1. Pripremimo dva trokuta brie sira.
  2. Svaki trokut prerežemo po duljini te polovice položimo na radnu površinu tako da je kora okrenuta prema dolje.
  3. Na donje polovice ravnomjerno rasporedimo pripremljeni nadjev od mascarpone sira, pazeći da sloj ne bude predebeo.
  4. Poklopimo drugom polovicom sira.
  5. Lagano pritisnemo strane kako nadjev ne bi izlazio, zatim utisnemo i zagladimo rubove.
03
  1. Obje „tortice” zamotamo u plastičnu foliju i spremimo u hladnjak do serviranja, najmanje sat vremena, kako bi se lijepo stisnule.
  2. Nakon toga tortice izvadimo iz hladnjaka.
  3. Narežemo ih po želji i poslužimo na odabranom tanjuru.
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.