bg-image

pečeni celer

4 namirnice

Što moram znati?

    Krenimo kuhati!

    01
    1. Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva.
    2. Operemo celer.
    02
    1. Položimo nekoliko slojeva aluminijske folije jednu na drugu pa stavimo celer.
    2. Posolimo i pouljimo.
    03
    1. Zamotamo celer u aluminijsku foliju pa ga tako zamotanog položimo na pleh za pečenje.
    2. Stavimo ga peći na 60 - 90 minuta.
    3. Provjerimo pri kraju pečenja drvenim štapićem je li gotov
    4. Možemo ga staviti u hladnjak na hlađenje dok je još u foliji.
    04
    1. Odrežemo vrhove pečenog celera te ga ogulimo pomoću noža.
    2. Narežemo celer na kružne šnite debljine 4 cm.
    3. Pomoću silikonskog kista obložimo odreske celera pripremljenom marinadom.
    05
    1. Ugrijemo tavu.
    2. Ugrijemo pećnicu na 200 stupnjeva.
    3. Pouljimo odreske celera.
    4. Kada se tava ugrijala, možemo krenuti s prženjem. Nakon 2 minute okrenemo odreske.
    5. Pouljimo ih.

    Istraži

    Recepti

    O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

    Budi u toku

    Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

    LogoLogoLogoLogo

    © 2025 Sva prava pridržana.