bg-image

povrće kuhano na pari

4 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Operemo povrće i posušimo ga.
  2. Povrće ćemo kuhati redosljedom ovisno o tvrdoći. Kada kuhamo različite vrste povrća, moramo razmišljati o veličini i tvrdoći povrća. Tako možemo skuhati svo povrće u otprilike isto vrijeme.
02
  1. Brokulu i cvjetaču kuhamo u manjim dijelovima, odnosno od velike "glave" brokule i cvjetače, možemo dobiti više manjih "glavica".
  2. Mahune prepolovimo i odrežemo vrhove.
  3. Mrkva nam je ovdje najtvrđa pa ćemo je narezati na štapiće.
03
  1. Nalijemo oko "dva prsta" vode u lonac te ga stavimo grijati.
  2. Postavimo povrh lonca sito za kuhanje na pari. Ako nemate ovakvu posudu, možete se poslužiti sitom. U tom slučaju ćemo poklopiti aluminijskom folijom jer bi nam kroz poklopac izlazila para.
  3. Kada voda zavrije, stavimo cvjetaču na umetak za kuhanje na pari (ili sito) te poklopimo. Kuhat ćemo je oko 2 min.
  4. Zatim dodajemo brokulu. Njih kuhamo oko 1 minute.
  5. Potom dodajemo ostata povrća - mrkvu i mahune. Sada kuhamo 3-4 minute.
  6. Provjerimo je li povrće kuhano. Slobodno probamo! Ako je kuhano, izvadimo ga, a ako nije - ostavimo još malo! Povrće, za kraj, možemo začiniti po želji.
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.