01češnjakppriža arborio190gNasjeckamo pola režnja češnjaka na sitno.Ugrijemo tavu. Kada se tava ugrije, dodamo maslinovo ulje. Dodamo rižu kako bismo je tostirali i ugrijali. Povremeno miješamo kako se ne bi zalijepila za tavu.
02papar mljevenippsolppbijelo vino100gtemeljac od kozica500gProvjerimo na dodir je li se riža ugrijala.Dodamo nasjeckani češnjak.Povremeno miješamo. Deglaziramo bijelim vinom. Dodamo temeljac.Posolimo i popaprimo.
03koncentrat rajčice10gDodajemo koncentrat rajčice zbog kiseline i boje. Povremeno miješamo i dodajemo temeljac. Dodamo vode ovisno o potrebi.Pokušavamo postići omjer riže i dodane tekućine 1:4 zbog iskuhavanja, isparavanja.Nakon 20 - ak minuta probamo.Po potrebi dodamo soli i bijelog vina ako nam nedostaje kiseline.
04maslinovo uljeppsolppkoziceppZagrijemo drugu tavu. Dodamo maslinovo ulje. Položimo očišćene kozice na tavu.Prepržimo ih minutu sa svake strane.
05Dodamo sotirane kozice u tavu gdje pripremamo risotto. Promiješamo.Nasjeckamo peršin. Dodamo nasjeckani peršin. Promiješamo i kuhamo još 1 - 2 minute.Ugasimo vatru i pustimo da stoji 5 minuta kako bi se stisnuo risotto.