bg-image

risotto s kozicama

9 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Nasjeckamo pola režnja češnjaka na sitno.
  2. Ugrijemo tavu. Kada se tava ugrije, dodamo maslinovo ulje.
  3. Dodamo rižu kako bismo je tostirali i ugrijali.
  4. Povremeno miješamo kako se ne bi zalijepila za tavu.
03
  1. Dodajemo koncentrat rajčice zbog kiseline i boje.
  2. Povremeno miješamo i dodajemo temeljac.
  3. Dodamo vode ovisno o potrebi.
  4. Pokušavamo postići omjer riže i dodane tekućine 1:4 zbog iskuhavanja, isparavanja.
  5. Nakon 20 - ak minuta probamo.
  6. Po potrebi dodamo soli i bijelog vina ako nam nedostaje kiseline.
04
  1. Zagrijemo drugu tavu.
  2. Dodamo maslinovo ulje.
  3. Položimo očišćene kozice na tavu.
  4. Prepržimo ih minutu sa svake strane.
05
  1. Dodamo sotirane kozice u tavu gdje pripremamo risotto. Promiješamo.
  2. Nasjeckamo peršin.
  3. Dodamo nasjeckani peršin.
  4. Promiješamo i kuhamo još 1 - 2 minute.
  5. Ugasimo vatru i pustimo da stoji 5 minuta kako bi se stisnuo risotto.
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.