lignje

Opis

Lignja je morski mekušac iz razreda glavonožaca, prepoznatljiva po izduženom tijelu, deset kraka (od kojih dva duža lovačka) i karakterističnoj "tinti" koju koristi za obranu. Meso je bijelo, nježno i blagokiselkastog okusa, bogato proteinima, vitaminima B12 i mineralima poput selena. Priprema se na razne načine: prženjem, pečenjem, kuhanjem u crvenom vinu ili na žaru, a posebno je cijenjena u mediteranskoj kuhinji. Lignje se prodaju svježe (cijele ili prethodno očišćene), smrznute ili konzervirane, a kvaliteta ovisi o svježini – svježe lignje imaju čvrsto meso i blagi morski miris.

lignje

- - kcal

Nutritivne vrijednosti

sadrži:

Ugljikohidrati:
--
Proteini:
--
Masti:
--
Vlakna:
--

Tehnike

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.