01
pp
- Izmrvimo mlince na manje komade
- Stavimo vodu u lonac i pustimo da voda zavrije
- Nakon što smo izvadili piletinu iz posude u kojoj se pekla, stavimo dvije žlice pilećeg žu-a u njega
- Ako imamo viška masti, može se izliti malo
- Natrgane mlince ubcimo u posudu u kojoj se pekla piletina
- Pomiješamo kako bi mlince što bolje prekrila mast
- Kada je voda zavrjela, prelijemo mlince tom vodom
- Pomiješamo
- Probamo umak na dnu posude je li dovoljno slan i posolimo po potrebi
- Posudu s mlincima stavimo na zagrijani štednjak
- Kada tekućina prokuha, mlince u posudi stavimo u pečnicu koja je na temperaturi od 200 stupnjeva
- Dok se peku svakih par minuta pomiješamo kako bi i mlinci na dnu i pri vrhu bili jednako sočni
- Po potrebi podlijemo s ostatkom prokuhane vode ako nedostaje tekućine tijekom pečenja
- Kada su mlinci gotovi, ovisno o pečnici i mlincima za oko 15 minuta, izvadimo ih iz pečnice
- Promiješamo
- Ako su mlinci preduhi, stavimo posudu s mlincima na štednjak i podlijemo s još vode i prokuhamo