bg-image

mlinci

1 namirnica

Što moram znati?

Mlinci su tradicionalni dodatak blagdanskim jelima, posebno popularni uz pečenu puricu ili patku. Njihova priprema je jednostavna, ali okus podsjeća na bogatu povijest domaće kuhinje i toplinu obiteljskog stola. Mlinci su nekad služili kao "kruh za ponijeti" jer su suhi i dugo traju, a brzo se pripremaju uz malo vode ili juhe!

Krenimo kuhati!

01
  1. Izmrvimo mlince na manje komade
  2. Stavimo vodu u lonac i pustimo da voda zavrije
  3. Nakon što smo izvadili piletinu iz posude u kojoj se pekla, stavimo dvije žlice pilećeg žu-a u njega
  4. Ako imamo viška masti, može se izliti malo
  5. Natrgane mlince ubcimo u posudu u kojoj se pekla piletina
  6. Pomiješamo kako bi mlince što bolje prekrila mast
  7. Kada je voda zavrjela, prelijemo mlince tom vodom
  8. Pomiješamo
  9. Probamo umak na dnu posude je li dovoljno slan i posolimo po potrebi
  10. Posudu s mlincima stavimo na zagrijani štednjak
  11. Kada tekućina prokuha, mlince u posudi stavimo u pečnicu koja je na temperaturi od 200 stupnjeva
  12. Dok se peku svakih par minuta pomiješamo kako bi i mlinci na dnu i pri vrhu bili jednako sočni
  13. Po potrebi podlijemo s ostatkom prokuhane vode ako nedostaje tekućine tijekom pečenja
  14. Kada su mlinci gotovi, ovisno o pečnici i mlincima za oko 15 minuta, izvadimo ih iz pečnice
  15. Promiješamo
  16. Ako su mlinci preduhi, stavimo posudu s mlincima na štednjak i podlijemo s još vode i prokuhamo

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.