01Isperemo ljuske od kozica koje smo čistili. Prepolovimo ih - pogotovo glavu, kako bi pustile više soka.
02mrkva60gluk100gkoromač100gOperemo povrće. Nije ga potrebno oguiliti. Umjesto koromača možemo koristiti i stabljiku celera.Narežemo svo povrće na kockice.
03maslinovo uljeppsol2gkoncentrat rajčice40gbijelo vino100gvoda1200gDobro ugrijemo lonac i pouljimo ga. Vatru stavimo na najjače kako bismo zapržili ljuske da ishlapi što više vode.Po potrebi dodajemo ulje i povremeno miješamo. Kada se zaprži nakon nekoliko minuta, smanjimo vatru i dodamo povrće. Podlijemo vodom, posolimo, promiješamo. Kada zavrije, kuhamo na laganoj vatri 45 - 60 minuta.
04Na drugi lonac položimo sito.Sadržaj iz lonca u kojem smo kuhali prelijemo sve u sito.Pritišćemo ljuske žlicom uz sito kako bismo iscijedili svu tekućinu iz nje. Procijeđeni temeljac izlijemo u kalupe za led kako bismo ih mogli zamrznuti i koristiti po potrebi za jela.