bg-image

temeljac od kozica

8 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Isperemo ljuske od kozica koje smo čistili. Prepolovimo ih - pogotovo glavu, kako bi pustile više soka.
02
  1. Operemo povrće. Nije ga potrebno oguiliti. Umjesto koromača možemo koristiti i stabljiku celera.
  2. Narežemo svo povrće na kockice.
03
  1. Dobro ugrijemo lonac i pouljimo ga.
  2. Vatru stavimo na najjače kako bismo zapržili ljuske da ishlapi što više vode.
  3. Po potrebi dodajemo ulje i povremeno miješamo.
  4. Kada se zaprži nakon nekoliko minuta, smanjimo vatru i dodamo povrće.
  5. Podlijemo vodom, posolimo, promiješamo.
  6. Kada zavrije, kuhamo na laganoj vatri 45 - 60 minuta.
04
  1. Na drugi lonac položimo sito.
  2. Sadržaj iz lonca u kojem smo kuhali prelijemo sve u sito.
  3. Pritišćemo ljuske žlicom uz sito kako bismo iscijedili svu tekućinu iz nje.
  4. Procijeđeni temeljac izlijemo u kalupe za led kako bismo ih mogli zamrznuti i koristiti po potrebi za jela.
O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.