01Lonac stavimo na jaku vatru.Pričekamo da sadržaj zakipi.Kad voda zavrije, na rubovima lonca pojavit će se pjenica.Smanjimo vatru na laganu i kuhamo oko 3 sata.Po potrebi dodajemo malo po malo vode tijekom kuhanja.
02svinjska mast40gglatko brašno50gU manjem, dubljem loncu rastopimo svinjsku mast.Dodamo brašno.Kuhamo na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok ne dobijemo zapršku tamnije boje.
03koncentrat rajčiceppcrvena slatka paprikappPomoću hvataljke maknemo tanjur s vrha lonca.Kušamo jelo i po potrebi ga posolimo.Zapršku podlijemo jednom šefljom tekućine iz lonca.Dolijemo i malo obične vode. Dobro promiješamo, a zatim cijeli sadržaj duboke tave ulijemo natrag u lonac.Dodamo mljevenu papriku i koncentrat rajčice.Promiješamo.Ponovno kušamo te po potrebi dodatno posolimo i popaprimo.Na vrh ponovno vratimo tanjur.Kuhamo još desetak minuta prije serviranja.