bg-image

kuhanje sarme

4 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Lonac stavimo na jaku vatru.
  2. Pričekamo da sadržaj zakipi.
  3. Kad voda zavrije, na rubovima lonca pojavit će se pjenica.
  4. Smanjimo vatru na laganu i kuhamo oko 3 sata.
  5. Po potrebi dodajemo malo po malo vode tijekom kuhanja.
02
  1. U manjem, dubljem loncu rastopimo svinjsku mast.
  2. Dodamo brašno.
  3. Kuhamo na laganoj vatri, neprestano miješajući, dok ne dobijemo zapršku tamnije boje.
03
  1. Pomoću hvataljke maknemo tanjur s vrha lonca.
  2. Kušamo jelo i po potrebi ga posolimo.
  3. Zapršku podlijemo jednom šefljom tekućine iz lonca.
  4. Dolijemo i malo obične vode.
  5. Dobro promiješamo, a zatim cijeli sadržaj duboke tave ulijemo natrag u lonac.
  6. Dodamo mljevenu papriku i koncentrat rajčice.
  7. Promiješamo.
  8. Ponovno kušamo te po potrebi dodatno posolimo i popaprimo.
  9. Na vrh ponovno vratimo tanjur.
  10. Kuhamo još desetak minuta prije serviranja.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.