bg-image

motanje sarme i slaganje u lonac

1 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. Na dno lonca položimo trakice kupusa.
  2. S motanjem sarmi započnemo koristeći veće listove kupusa.
  3. Smjesu za punjenje uzmemo u šaku, u količini koja ne prelazi ono što nam stane u dlan.
  4. Smjesu lagano stisnemo u šaci.
  5. Na donji dio lista položimo mljeveno meso.
  6. Zarolamo meso u kupus do sredine lista, preklopimo bočne strane i zatim rolamo do kraja.
  7. Kad složimo prvi red sarmi, dodamo novi sloj trakica kupusa.
  8. Nastavimo slagati novi red sarmi.
  9. Sarme možemo motati i tako da smjesu stavimo na dno lista, zarolamo do kraja, a vrhove lista uguramo prema mesu kako bi na oba kraja ostale male „rupe“.
  10. Posložimo i taj red sarmi te na vrh ponovno stavimo trakice kupusa.
  11. Dodamo komad dimljene prsne vrške.
  12. Kad lonac napunimo do vrha slojevima, zalijemo količinom vode potrebnom da prekrije posljednji sloj.
  13. Na vrh stavimo tanjur ili drugu težinu prikladnu za kuhanje u loncu, kako bi sarme ostale potopljene.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.