01
- Na dno lonca položimo trakice kupusa.
- S motanjem sarmi započnemo koristeći veće listove kupusa.
- Smjesu za punjenje uzmemo u šaku, u količini koja ne prelazi ono što nam stane u dlan.
- Smjesu lagano stisnemo u šaci.
- Na donji dio lista položimo mljeveno meso.
- Zarolamo meso u kupus do sredine lista, preklopimo bočne strane i zatim rolamo do kraja.
- Kad složimo prvi red sarmi, dodamo novi sloj trakica kupusa.
- Nastavimo slagati novi red sarmi.
- Sarme možemo motati i tako da smjesu stavimo na dno lista, zarolamo do kraja, a vrhove lista uguramo prema mesu kako bi na oba kraja ostale male „rupe“.
- Posložimo i taj red sarmi te na vrh ponovno stavimo trakice kupusa.
- Dodamo komad dimljene prsne vrške.
- Kad lonac napunimo do vrha slojevima, zalijemo količinom vode potrebnom da prekrije posljednji sloj.
- Na vrh stavimo tanjur ili drugu težinu prikladnu za kuhanje u loncu, kako bi sarme ostale potopljene.
