bg-image

voćna salata

12 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. NAPOMENA: Izmjerene količine su težine oguljenog voća!
  2. Operemo voće i pripremimo oštar nož! Treba se potruditi da svo voće narežemo na sličan oblik i veličinu, odnosno kockice 1 x 1 cm.
02
  1. Ogulimo ananas, narežemo ga na ploške debljine 1 cm pa na prutiće debljine 1 cm i u konačnici na kockice 1x1 cm.
  2. Ogulimo naranču i narežemo na kockice. Možemo, ali i ne moramo izvaditi koštice. Kako je kome po volji!
  3. Ogulimo kivi na isti način kao i naranču pa narežemo na kockice.
  4. Nektarinu, breskvu i jabuku također narežemo. Mi smo uzeli Granny Smith jabuku jer je kiselkasta.
  5. Odrežemo krišku dinje, maknemo “srce”, ogulimo i narežemo na kockice.
  6. Izvadimo košticu marelice i narežemo na kockice.
03
  1. Ako nam je voće slađe, moguće je da krene oksidirati već tijekom rezanja svog voća, odnosno počet će mijenjati boju. U tom slučaju dodamo malo kiseline - limunov ili mentin sok pa promiješamo.
  2. Naribamo koricu limete, prerežemo je i iscijedimo.
04
  1. Dodamo šećer u prahu.
  2. Dodamo iscijeđeni sok od limete u zdjelu s narezanim voćem.
  3. Dodamo malo maraschina.
  4. Promiješamo.
  5. Probamo da možemo izbalansirati okus koji nam odgovara. Možemo dodati još kiseline ili slatkoće po potrebi.
  6. Sitno nasjeckamo listove mente i dodamo je u voćnu salatu. Ako ne volite mentu, ne morate je staviti.
  7. Opet sve promiješamo i salata je spremna za serviranje!

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.