01NAPOMENA: Izmjerene količine su težine oguljenog voća!Operemo voće i pripremimo oštar nož! Treba se potruditi da svo voće narežemo na sličan oblik i veličinu, odnosno kockice 1 x 1 cm.
02marelica40gkivi60gdinja70gnektarina110gbreskva120gnaranča130ggranny smith jabuka140gananas190gOgulimo ananas, narežemo ga na ploške debljine 1 cm pa na prutiće debljine 1 cm i u konačnici na kockice 1x1 cm.Ogulimo naranču i narežemo na kockice. Možemo, ali i ne moramo izvaditi koštice. Kako je kome po volji!Ogulimo kivi na isti način kao i naranču pa narežemo na kockice.Nektarinu, breskvu i jabuku također narežemo. Mi smo uzeli Granny Smith jabuku jer je kiselkasta.Odrežemo krišku dinje, maknemo “srce”, ogulimo i narežemo na kockice.Izvadimo košticu marelice i narežemo na kockice.
03limeta2komAko nam je voće slađe, moguće je da krene oksidirati već tijekom rezanja svog voća, odnosno počet će mijenjati boju. U tom slučaju dodamo malo kiseline - limunov ili mentin sok pa promiješamo. Naribamo koricu limete, prerežemo je i iscijedimo.
04menta3gmaraschino10gšećer u prahu20gDodamo šećer u prahu. Dodamo iscijeđeni sok od limete u zdjelu s narezanim voćem. Dodamo malo maraschina.Promiješamo.Probamo da možemo izbalansirati okus koji nam odgovara. Možemo dodati još kiseline ili slatkoće po potrebi. Sitno nasjeckamo listove mente i dodamo je u voćnu salatu. Ako ne volite mentu, ne morate je staviti.Opet sve promiješamo i salata je spremna za serviranje!