bg-image

konfitirani losos na salati od koromača

24 namirnice

Što moram znati?

Konfitirani losos na salati od koromača elegantno spaja bogat okus lososa s svježinom i anisnim aromama koromača. Losos se kuha polako u maslacu ili ulju, čime zadržava sočnost i nježnost, dok koromač dodaje hrskavost i osvježavajući kontrast. Ovaj specijalitet dolazi iz mediteranske kuhinje, gdje je riba često ključni sastojak.

Krenimo kuhati!

Serviranje

01
  1. Salatu stavimo na sredinu tanjura. Pošto je jelo generalno svjetlijih boja, gledamo da nam je tanjur suprotne boje - crne, da sve dođe što više do izražaja.

  2. Položimo komadiće lososa za željenu porciju. To je jedan narezani file.

  3. Rasporedimo segmente naranče i karamelizirane orahe.

  4. Na željenim dijelovima tanjura istisnemo aioli umak koji smo prethodno stavili u dresir vrećicu kako bismo lakše istisnuli "točkice".

  5. Za kraj, dodamo malo maslinovog ulja - kružno po tanjuru i salati.

Eto ga, uživajte!

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.