bg-image

jaje na oko

5 min
1 namirnica

Što moram znati?

Jaje na oko je jedno od najjednostavnijih i najpoznatijih jela od jaja. Priprema se tako da se cijelo jaje razbije direktno u zagrijanu tavu s malo ulja ili maslaca, bez miješanja bjelanjka i žumanjka. Jaje se prži dok bjelanjak ne postane čvrst, a žumanjak ostane mekan i tekuć – upravo zbog tog žutog, "okastog" središta jelo je i dobilo ime.

Krenimo kuhati!

01
  1. Zagrijemo tavu s maslinovim uljem.
  2. Kad se tava i ulje zagriju, jaje razbijemo o ravnu površinu te isipamo na tavu.
  3. Tavu možemo poklopiti poklopcem ili "kupati" jaje maslinovim uljem iz tave pomoću žlice kako bismo dobili lijepo zapečeni žumanjak i na vrhu.
  4. Kada žumanjak počne dobivati bijelu boju, ugasimo vatru. Dakle, žumanjak zalijevamo dok skroz ne pobijeli.
  5. Svako jaje pečemo zasebno.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.