bg-image

domaća majoneza bez jaja

6 namirnica

Što moram znati?

Domaća majoneza bez jaja postala je popularna među onima koji prate vegansku prehranu ili imaju alergiju na jaja. Ovaj umak se najčešće pravi od mlijeka, senfa, limunovog soka i biljnog ulja, a rezultat je kremasta i bogata tekstura slična klasičnoj majonezi.

Krenimo kuhati!

01
  1. U usku posudu s mlijekom dodamo ulje. Dakle - ulje u mlijeko. I mlijeko i ulje trebaju biti hladni! Što se tiče odabira ulja, možete koristiti biljno, maslinovo pa čak i bučino. Možete staviti bilo koje ulje ako si želite napraviti majonezu s okusom.
  2. Miksamo štapnim mikserom tako što štapni mikser uronimo u posudu s mlijekom i uljem te držimo na dnu. Neka bude na sredini posude. Ni makac s njim! Možemo samo pojačati brzinu miksanja.
  3. Pred kraj miksanja (kada dobijemo pjenastu bijelu smjesu), možemo početi lagano podizati i spuštati mikser, ali da pritom mikser držimo ravno.
02
  1. Nakon što smo miksanjem dobili bazu za majonezu, dodamo soli, senfa i limunovog soka za okus. Poželjno je da probamo majonezu kako bismo znali dozirati začine kako nam najviše odgovara.
  2. Posolimo i popaprimo po potrebi.

Istraži

Recepti

Više tehnika

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.