bg-image

džem od ribizla

2 namirnice

Krenimo kuhati!

01
  1. Pripremimo zamrznuto bobičasto voće po vlastitom izboru, mi smo koristili zamrznuti ribizl.
  2. U lonac stavimo zamrznuto voće i šećer u omjeru 1 : 2. Ovaj omjer se može prilagoditi kiselosti voća koje koristimo.
  3. Kuhamo dok ne postignemo željenu gustoću.
  4. Prvih 20 minuta kuhamo na jačoj vatri, a zatim, kada se smjesa počne zgušnjavati, smanjimo vatru kako ne bi zagorjela.
  5. Nakon 45 do 60 minuta dobijemo željenu teksturu.
  6. Gotov džem prebacimo u zdjelu i ostavimo da se hladi u hladnjaku.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.