01
- Naribamo sir po izboru. Bitno je samo da je sir topljiv.
- Pripremimo količine maslaca, brašna i mlijeka u omjeru 1:1:10.
- U lonac stavimo maslac da se otopi.
- Kad je maslac gotovo potpuno otopljen, dodamo brašno.
- Neprestano miješamo silikonskom špatulom kako smjesa ne bi zagorjela.
- Kuhamo dok ne dobijemo pješčanu teksturu, što traje otprilike 10–15 minuta.
- Smjesu maslaca i brašna postupno zalijevamo mlijekom, dodajući ga u trećinama.
- Stalno miješamo kako se ne bi stvorile grudice.
- Lagano smanjimo vatru kako smjesa ne bi gorjela.
- Kad postignemo željenu teksturu, začinimo solju, naribanim muškatnim oraščićem i paprom. Dok stavljamo muškatni orah, smanjimo malo vatru kako ne bi zagorio.
- Opet pojačamo vatru na kratko.
- Nakon kratkog kuhanja kušamo umak i po potrebi dodatno začinimo.
- Dodamo sir i dobro promiješamo.
- Ugasimo vatru.
- Smjesu prebacimo u posudu u kojoj će se hladiti.
