bg-image

popečci od svježeg kozjeg sira

5 namirnica

Krenimo kuhati!

01
  1. U duboku zdjelu stavimo sve sastojke.
  2. Vilicom ih zgnječimo i sjednimo, pazeći da ne miješamo predugo kako bi ostala vidljiva zrnca sira.
  3. Lagano posolimo.
02
  1. Pripremimo pleh i lagano ga pospemo brašnom kako se loptice ne bi lijepile.
  2. Rukama oblikujemo jednako velike loptice, pazeći da budu uredne i kompaktne. Od navedene smjese trebali bismo dobiti otprilike 12–14 komada.
  3. Ovako pripremljene loptice možemo odmah panirati i dalje koristiti prema receptu ili ih složiti na pleh i zamrznuti za kasniju upotrebu.
03
  1. U dubokoj tavi zagrijemo biljno ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Loptice lagano spljoštimo dlanom i pažljivo ih spuštamo u zagrijano ulje.
  3. U međuvremenu pripremimo rešetku na koju ćemo odlagati gotove popečke.
  4. Pržimo ih s obje strane nekoliko minuta, dok ne poprime lijepu, tamnozlatnu boju.
  5. Gotove popečke vadimo na rešetku kako bi se višak masnoće ocijedio i kako bi se lagano osušili.
  6. Modem ih same jesti ili uz umak. Mi smo ga poslužili s džemom od ribizla koji lijepo izbalansira okuse.

Istraži

Recepti

O projektuReceptiTehnikeInventarNamirniceKontaktUvjeti korištenjaPravila privatnostiImpressum

Budi u toku

Prijavi se na Newsletter i primaj nove obavijesti.

LogoLogoLogoLogo

© 2025 Sva prava pridržana.