01solppglatko brašno90gjaje90gsvježi kozji sir340gU duboku zdjelu stavimo sve sastojke.Vilicom ih zgnječimo i sjednimo, pazeći da ne miješamo predugo kako bi ostala vidljiva zrnca sira.Lagano posolimo.
02Pripremimo pleh i lagano ga pospemo brašnom kako se loptice ne bi lijepile.Rukama oblikujemo jednako velike loptice, pazeći da budu uredne i kompaktne. Od navedene smjese trebali bismo dobiti otprilike 12–14 komada.Ovako pripremljene loptice možemo odmah panirati i dalje koristiti prema receptu ili ih složiti na pleh i zamrznuti za kasniju upotrebu.
03biljno uljeppU dubokoj tavi zagrijemo biljno ulje na srednje jakoj vatri.Loptice lagano spljoštimo dlanom i pažljivo ih spuštamo u zagrijano ulje.U međuvremenu pripremimo rešetku na koju ćemo odlagati gotove popečke.Pržimo ih s obje strane nekoliko minuta, dok ne poprime lijepu, tamnozlatnu boju.Gotove popečke vadimo na rešetku kako bi se višak masnoće ocijedio i kako bi se lagano osušili.Modem ih same jesti ili uz umak. Mi smo ga poslužili s džemom od ribizla koji lijepo izbalansira okuse.